Lär dig städa med hjälp av städblogg

Har du någon gång klickat runt på en städblogg? Om inte, och om du behöver inspiration och kanske till och med nya kunskaper, är det dags att besöka en. Många av dom bloggar som skriver om städning bjuder på förvånansvärt många och bra tips om just städning och det är inte omöjligt att du kommer att lära dig något nytt.

Innehåll på en städblogg

Exakt hur en städblogg är upplagd och vilket innehåll den bjuder på kan såklart skilja sig beroende på vem det är som skriver. En del skriver om gamla och beprövade husmorstips medan andra skriver om städmetoder och andra smarta tips. Det finns även bloggar med ett brett och blandat innehåll, så som till exempel:

  • Hur du städar i badrummet på bästa sätt
  • Vad du ska tänka på om du funderar på att anlita en städfirma
  • Vilka städredskap som är dom bästa
  • Recept på alternativa städmedel – med ingredienser direkt från skafferiet

Våga prova nya tips

Det är lätt hänt att känna sig skeptisk när man läser några av dom tips som kan finnas på en städblogg. Varför byta ut något som fungerar, kanske det är många som tänker, men det kostar sällan något att göra ett försök.

En av dom många städbloggar som finns tipsar till exempel om att putsa fönstren med ättika. Det kanske låter konstigt men många vittnar om ett skinande rent resultat med hjälp av detta ”medel” som dessutom är miljövänligt.

Genom att titta in på en städblogg då och då, och våga testa sig fram med många av dom tips som bjuds på, kan du faktiskt märka skillnad i din städning. Kanske blir du bättre och mer effektiv när det är dags att plocka fram dammtrasa och skurmopp?

Så hittar du bloggarna

Så, hur hittar man då dom olika bloggar som finns? Enklast är såklart att söka i en sökmotor – antingen genom att rätt och slätt skriva in just ”städblogg” i sökfältet eller genom att söka efter en fras som har med städning eller städtips att göra.

Man får helst enkelt prova sig fram lite för att hitta det man är intresserad av att läsa mer om. Har du själv några riktigt bra städtips kanske du borde starta en egen blogg – eller åtminstone lämna tipsen i en kommentar på någon av dom bloggar du besöker!